Teremtésvédelmi témahét iskolánkban

Teremtésvédelmi témahét iskolánkban
A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!”
 
Az idei tanévben április 24-28 között a fenntarthatóság jegyében teremtésvédelmi témahetet szerveztünk tanulóinknak.
Célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét a teremtett világ védelmére, és annak megóvására, hiszen a globális felmelegedés, klímaváltozás, vízhiány, csökkenő energiakészlet fenyegeti Földünket, ha nem változtatunk magatartásunkon.
A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy már iskolában megismerjék a téma jelentőségét.
A hét kiemelt témái között szerepelt az egészségvédelem, hulladékgazdálkodás, Földünk védelme.
Színes programok keretein belül igyekeztük tanulóink látásmódját formálni, és tenni azért, hogy egy napon környezettudatos felnőttekké váljanak.
A héten szelektíven gyűjtöttük a szemetet, virágot ültettünk, plakátot készítettünk a gyermekekkel. Az alsósok roller, míg a felsősök bicikli akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket.
A művészetet kedvelőkről sem feledkeztünk meg, ők aszfaltrajzokat készíthettek, melynek témája a Földünk védelme volt.
Az ügyeskezű tanulóink pedig hulladékból hasznos tárgyakat készíthettek, melyek kiállításra is kerültek intézményünkben.
Nagyon tartalmas, klassz hetet zártunk. Jó volt látni a sok mosolygós, vidám, lelkes arcot. Bízunk benne, hogy a gyermekek megértették, hogy miért fontos a környezetünk védelme, és azt is, hogy bármilyen kicsik, ők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ez a bolygó szebb, élhetőbb, és boldogabb hely legyen.
 
Scroll to Top