Hittantábor Eger – 2018. július 2-4.

HITTANTÁBOR

EGER, 2018. július 2-3-4.

Felső tagozatos tanulóink számára szervezett táborunk minden költségét pályázati forrásból fedeztük. 20 tanuló és két pedagógus (Bukó Beatrix, Danyiné Csillik Krisztina) alkotta a táborozókat. Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola Kollégiumában volt a szállásunk, a reggelinket, ebédünket, vacsoránkat pedig az Érseki Szent József Kollégium étkezőjében fogyaszthattuk el.

 Két szülő segítségével (Ludvig Zoltán és Kis- Benedek Róbert) jutottak el csomagjaink a szálláshelyünkre, így mi kényelmesen, menetrendszerinti buszjárattal utazhattunk.

Az első nap a „Szemfényvesztők” kiállításával kezdődött. Itt a teljes sötétségben, vezetőnk irányításával megtapasztalhattuk, milyen a vak emberek világa. Egy pincerendszert jártunk be és valóban nem láttunk semmit, csak botunk és kezünk segítségével tájékozódtunk. Ezután az egri strand fantasztikus medencéit vettük birtokba a ragyogó napsütésben. Este a vacsora után a Dobó tér forgatagában sétálhattunk és óriás kivetítőn nézhettünk focimeccset.

A második napunkon elindultunk vonattal Szilvásváradra, a Szalajka-völgybe. Vadregényes erdőrészeken haladt velünk a vonat. Megérkezve kisvonatra váltottunk és felpöfögtünk a hegyre, a Gloriette-tisztásig. Ott még várt ránk egy kemény szakasz. Kifulladva érkeztünk az „ősember-barlangjához”. Közös fénykép és nézelődés után gyalog vágtunk neki a visszaútnak. Megnéztük a „Fátyol vízesést” és a kedves dámszarvasokat. Visszaérve Szilvásváradra boboztunk és nézelődtünk a vásári forgatagban. Visszavonatoztunk Egerbe.  Ott még lehetőségünk volt felülni egy városnéző kisvonatra, ami elvitt bennünket a Szépasszony völgybe. Ezen a napon háromféle vonatot próbálhattunk ki. Ezután következett a vacsora. Este csodálatos élményben volt részünk, az egri bazilikában vettünk részt egy szentmisén, ami tulajdonképpen diákmise volt, hiszen 3 gyerekcsoport vett rajta részt, és a kenderesi iskola plébánosa celebrálta számunkra. Este csak egy félidőnyi meccsnézésre volt erejük a focirajongóknak is, hiszen mozgalmas nap volt mögöttünk.

A harmadik napunk a reggeli után a felújított Érseki Palota megtekintésével kezdődött. Vezetőnk egy középiskolás, kézilabdás fiú volt, aki élményszerűvé tette az épület bejárását. Közben hitoktatónk, Dobrocsi Kati néni is csatlakozott csoportunkhoz. Ezután ismét az Eger alatti pincerendszer várt bennünket. A „Város a város alatt” kiállítás izgalmas betekintést adott ebbe, a földalatti világba. Itt is egy középiskolás fiú volt csoportunk vezetője. Egy kiadós ebéd után az Eszterházy Károly Egyetem épületében található „Varázstorony” interaktív kiállítás várt ránk. Rengeteg lépcső megtétele után felértünk az épület „tornyába”, ahol érdekes szerkezet (camera obscura) segítségével pillanthattunk körbe, Egerben, majd interaktív bemutatókon vettünk részt, ahol fizikai ismereteink bővültek, miközben kiválóan szórakoztunk. Mindent kipróbáltunk, játszhattunk. Délután 5 órakor indult buszunk hazafelé. Kis csapatunk alaposan elfáradt.

Bár csak 3 nap volt táborunk, mi maximálisan kihasználtuk a rövid időt. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Köszönjük a lehetőséget!

                                                                          Danyiné Csillik Krisztina tanár néni

 

 

 

Scroll to Top