Művészeti iskolánkról

Művészeti iskolánk a kezdetektől:

A művészeti iskolánk 5 éves alapítását „ünnepeljük”, de valójában a művészeti oktatás már 6 éve elkezdődött, amikor Madaras László tanár úr megkereste az önkormányzatot 2008-ban,hogy támogatást kérjen ahhoz,hogy az iskola tanulóinak művészeti órákat tarthasson. Akkor még az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola Gyakorlóiskolájának kihelyezett tagintézményeként a Művelődési Házban kapott helyet az első csoport. Madaras tanár úr mellett  Danyi Magdolnának  kellett még besegíteni a művészettörténet és a rajz-festés –mintázás órák megtartásában.

32 fővel indult az oktatás, festészet és grafika tanszakra bontva. Vegyes összetételű volt ez a csoport,1 osztályostól 5. osztályosig mindenki együtt tanult. Ennek az első ,kezdő csoportnak még ma is ide járnak a tanulói,ők ma a legnagyobbak,az alapfok 6.csoport tagjai,akik a kezdetektől jelen voltak és ma is megmaradtak  a „legkitartóbb művészetisnek”. Had  említsük meg őket név szerint,mert már csak 4-en vannak: Majláth Eszter,Kiss Rebeka,Balog Bernadett és Tasi Doroti.

Az igazi iskola-alapítás aztán a 2009/2010-es tanévben történt,mikor is a törvényi változások már nem tették lehetővé,hogy tagintézményként működjünk tovább,hanem önálló művészeti iskolát  „kellett”? alapítani.

A tanév kezdete előtt nem kevés dokumentációt és szervezést igénylő munkával lehetett elkezdeni csak a munkát. Ebben Danyiné Csillik Krisztina és Nyilasné Nádudvari Zsuzsanna jelentős szerepet játszott.

Ekkortól már Gyenes Emese is bekapcsolódott az oktatásba,mert az új tanulók már előképzősökként újabb csoportot alkottak és így 51 fővel indultunk,már mint önálló Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Még ebben a tanévben sikerül beszerezni a grafikai présgépünket is, ami a feltétele volt a működésnek.

Az iskolások munkáinak bemutatása hagyományosan a félévi és az évzáró kiállításokon történik. Évente két alkalommal betekintést nyerhetnek a szülők,hozzátartozók is az iskolában folyó munkába,amikor a legsikerültebb alkotásokból kiállítást rendezünk.

Scroll to Top