Egészségnevelési hét az alsó tagozaton

Iskolánkban, 2022. november 21-25. között zajlott az Egészségnevelési hét, melynek középpontjában alsó tagozatos diákjaink testi- lelki egészségének megőrzése és védelme állt.

Legfőbb célunk az volt, hogy különféle módon elősegítsük a tanulók egészséges életvitelének kialakítását, továbbá pedig olyan magatartásformák alakuljanak ki bennük, melynek révén felismerik és megkülönböztetik a saját egészségük megőrzése érdekében követendő utat.

Ennek érdekében változatos délelőtti és délutáni programokkal kedveskedtünk tanítványainak.

Ízelítő programjainkból: rendhagyó reggeli torna és tanítási óra, osztályplakát készítés, kreatív versfaragás, zöldség- gyümölcsszobor készítés, aerobic, mézes délután, játékos sportverseny a szülőkkel.

Forgószínpad jelleggel minden osztály a Teaházban gyógyteákat kóstolt és megismerkedett néhány gyógynövénnyel, a fogápolásról hallottak előadást, zöldségszobrászatot csodáltak meg és próbáltak ki, megismerkedtek a kulturált étkezés szabályaival (terítés, evőeszközök megfelelő használata, étkezés illemtana).  Az évfolyamok egészséges uzsonnán vettek részt, ahol egészséges süteményeket, szendvicseket és gyümölcssalátát fogyasztottak.

Tartalmas, programokban gazdag egészséghetünk volt.

Köszönjük a külső előadóknak, a pedagógusoknak és a szülőknek a segítségüket!

Scroll to Top