Az állatok világnapja

Az állatok világnapja alkalmából ellátogatott hozzánk az Új Nap Egyesület.  Külön előadást tartottak az alsós és felsős tagozatnak. Nem először jártak már nálunk. Ami nagy öröm, szinte már fújták a kérdésekre a helyes válaszokat, sokan jelentkeztek .

Ez a jövő!

Természetesen itt is mindenki el akart bújni, hogy Soni megkeresse!

Előadásaikon nem csak a felelős állattartás kerül szóba , hanem az is miért fontos kirándulások alkalmával szót fogadnunk szüleinknek , nevelőinknek. 

Kutyasuli, a Mard-El25 képviseletében elkísérte őket Molnár Virág,  kutyusával Mimivel. Ők megmutatták miért érdemes tanítani , foglalkozni négylábú társunkkal. Mimi két év alatt sokat tanult a suliban és fegyelmezetten hajtotta végre a feladatokat , amiket gazdija kért tőle.

Hurrutka és Kurpy kézről kézre járt , és sok simogatást  kapott.

Hálásan köszönjük az adományokat amit az Új Nap Közhasznú Egyesület támogatására gyűjtöttek az osztályok! Megbeszéltük : tavasszal találkozunk újra!

A héten ugyancsak az állatok világnapjához kötődően a Hortobágyi Madárkórház egyik önkéntese, Nagy Attila is vendégünk volt.

Aki mesélt kicsit munkásságáról, és arról is tanulhattak a gyerekek, hogy mit érdemes tenni akkor, ha sérült madarat találnak. Illetve a téli madáretetés fontosságára is kitért, hasznos információkat kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mivel érdemes és nem érdemes etetni a madarakat.

Az előadás végén lehetőség nyílt a madarakat közelebbről megtekinteni, kézbe venni.

Nagyon hálás volt, mert sok adomány gyűlt össze a sérült madarak megsegítésére is!

KÖSZÖNJÜK, HOGY ELLÁTOGATTAK HOZZÁNK!

 

Scroll to Top