Az állatok világnapja alkalmából ellátogatott hozzánk az Új Nap Egyesület.  Külön előadást tartottak az alsós és felsős tagozatnak. Nem először jártak már nálunk. Ami nagy öröm, szinte már fújták a kérdésekre a helyes válaszokat, sokan jelentkeztek .

Ez a jövő!

Természetesen itt is mindenki el akart bújni, hogy Soni megkeresse!

Előadásaikon nem csak a felelős állattartás kerül szóba , hanem az is miért fontos kirándulások alkalmával szót fogadnunk szüleinknek , nevelőinknek. 

Kutyasuli, a Mard-El25 képviseletében elkísérte őket Molnár Virág,  kutyusával Mimivel. Ők megmutatták miért érdemes tanítani , foglalkozni négylábú társunkkal. Mimi két év alatt sokat tanult a suliban és fegyelmezetten hajtotta végre a feladatokat , amiket gazdija kért tőle.

Hurrutka és Kurpy kézről kézre járt , és sok simogatást  kapott.

Hálásan köszönjük az adományokat amit az Új Nap Közhasznú Egyesület támogatására gyűjtöttek az osztályok! Megbeszéltük : tavasszal találkozunk újra!

A héten ugyancsak az állatok világnapjához kötődően a Hortobágyi Madárkórház egyik önkéntese, Nagy Attila is vendégünk volt.

Aki mesélt kicsit munkásságáról, és arról is tanulhattak a gyerekek, hogy mit érdemes tenni akkor, ha sérült madarat találnak. Illetve a téli madáretetés fontosságára is kitért, hasznos információkat kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mivel érdemes és nem érdemes etetni a madarakat.

Az előadás végén lehetőség nyílt a madarakat közelebbről megtekinteni, kézbe venni.

Nagyon hálás volt, mert sok adomány gyűlt össze a sérült madarak megsegítésére is!

KÖSZÖNJÜK, HOGY ELLÁTOGATTAK HOZZÁNK!