Túratábor 8. osztály

Iskolánkban minden évben túratáborba mennek a hetedik osztályosok. Idén először azonban a nyolcadik osztályosok vették birtokba a Mátrát, hogy bepótolják elmaradt túratáborukat. Erről olvashatjuk egy tanulónk élménybeszámolóját:

Kedves Kriszti néni!

         A túratábort az iskola a hetedikeseknek szervezi, tavaly sajnos a vírus miatt elmaradt, de idén szerencsére sikerült bepótolni.

         Az első napon 8.10-kor indultunk el gyalog Sástóra a nagyiskola elől. Nem volt hosszú az út Sástóra, nyugodtan sétáltunk, beszélgettünk és a Máriácskánál meg is álltunk imádkozni. Maximum 40 perc alatt fent is voltunk a tábor területén. Először tízóraiztunk, majd csoportokra bontottak minket. Én a 4-es csoportba kerültem, összesen ennyi csapat volt. Csoportosztás után Kati nénihez ment a mi csapatunk, ahol a feladat az volt, hogy természet adta alapanyagokból csinálni kellett valamilyen 3D-s szobrot. Mi egy krokodilt csináltunk. Ezután Kriszti nénihez mentünk, ő pedig mátrai mondákat mesélt nekünk, ami nekem nagyon tetszett. Sok olyan dolgot mondott, amit eddig nem is tudtam. A következő állomáson Laci bácsi mutatta be a térkép használatát. Ezután az ebéd következett, majd ebéd után levitt minket a busz Solymosra. A második nap ugyanúgy 8.10-kor indultunk el busszal Sástóra. Miután felértünk rögtön tízóraiztunk, aztán átbeszéltünk, mindenki tudja-e, hogyan kell használni a térképet. Majd mind a 4 csapat húzott egy lapot, amin meg kellett fejteni egy szöveget és oda kellett eltúrázni. Mind a 4 csapatnak ugyanaz volt az úticél, csak más útvonalon. A hosszú túra után végre felértünk a célhoz, itt mindenki megebédelt, csináltunk egy csoportképet, majd innen elindultunk Mátraházára. Ott volt egy rövid mise, majd még egy kis túra Sástóra. Érkezéskor már egy csomó szülő ott volt, hoztak innivalót és hozzávalókat a tervezett nyársaláshoz. Kedden egy nagyon jó napot zártunk.

         A harmadik nap ugyanabban az időpontban felvitt minket a suli elől a busz Mátrafüredre és innen gyalog mentünk Sástóra. Fent 4 tanítási óra volt tartva, egy matek, egy erdei olimpia, helyek felismerése képről és egy rajzóra. Itt a helyek felismerése volt a kedvencem, ahol Laci bácsi Mátrában készült fotóiról kellett kitalálni, hogy hol készültek. A mi csapatunk találta el a legtöbb helyet, 50 képből 47-et, ebből a 47-ből én is majdnem mindet felismertem. A többi óra is nagyon jó volt. Délután még egy kincskeresés is volt, amit a csapatunk nagyon jól megoldott és így harmadikok lettünk.

         Nagyon jó három napot zártunk le, nekem nagyon tetszett a tábor, örülnék, ha lenne még egy. 

 

                                                                                                                                                      Liktor Tamás Bence 8.b     

 

Scroll to Top