Sítábor 2024.

Sítábor a Magas-Tátrában
 
Erdei iskola programunk következő többnapos eseménye a sítábor volt, január 22-25-ig. Ebben az évben a szlovákiai Stará Lesná adott otthont a tábornak, ami 3 kilométerre fekszik Tátra Lomnic sípályáitól. A két hatodik osztályt idén hetedikesek és nyolcadikosok is kísérték, így összesen 33 tanuló táborozott. Tudásszintjük alapján négy csoportban síeltek, tanári felügyelettel.
Ahogy az előző években is, a költségek felét az iskola, a Szülői Munkaközösség (SZMK) és az iskola alapítványa finanszírozta.
A síparadicsom pályái minden csoport számára tökéletes élményt nyújtottak. A kezdő tanulók is három nap elteltével, rajthoz tudtak állni az ilyenkor hagyományosan megrendezett síversenyünkön.
Elsajátították a többféle felvonó használatát, megismerték a síkresz szabályait és biztonságosan síeltek a kék pályákon. Síelni tudó tanulóink sem unatkoztak, hamar ráleltek az ugratóval színezett pályákra is. A tábor alatt teljes ellátásban részesültek a gyerekek, a reggelit és a vacsorát a szálláson kaptuk, míg az ebédet a pályán, az 1750 m magasan fekvő Panoráma étteremben fogyasztottuk el. Az egy órás ebédszünethez finom ebéd és napos idő esetén, pazar kilátás társult.
Az utolsó napra sajnos teljesen elromlott az időjárás, a viharos szél miatt nem nyitott ki a pálya sem. De nem csüggedtünk, sétáltunk egy nagyot a faluban és meglátogattuk a helyi símúzeumot is.
Az ottalvós táborok mindig lehetőséget adnak egy kicsit jobban megismerni a gyerekeket. Most sem volt ez másképp. Jutott idő beszélgetésre, játékra és vicces vetélkedőre is. Itt jobban megnyílnak a gyerekek, olyan oldalukat ismerjük meg, amit az iskolában nem. Négy napig igazi csapatot alkottunk, együtt voltunk jóban, rosszban. Segítettek egymásnak bakancsot csatolni, a pályán rögtön megálltak az elesetteknek segíteni, esténként együtt biliárdoztak, vagy pingpongoztak, évfolyamtól függetlenül. Nem volt kirívó rendbontás és magatartás probléma sem. Reméljük, a sítudás megszerzése, vagy csiszolása mellett, életre szóló élményekkel is gazdagodtak, úgy ahogy mi, tanárok is.
Köszönjük a gyerekeknek ezt a szuper négy napot!
 
Szilvi néni, Reni néni és Barbi néni
 
Fotók a linken: ⬇️
https://drive.google.com/drive/folders/1IVSMStsQqLoR80p7BWN8jrbFV3qRriQh?fbclid=IwAR1xCRHFLsF0ltT8lMdPlzOVAa4xLS7D1kld0J0OsKOn6rBlIhgBJuhfMAk
 
Scroll to Top