Pályaválasztási nap – 2018. április 21.

PÁLYAVÁLASZTÁSI NAP

Iskolánk 2018. április 21-én pályaválasztással kapcsolatos programot szervezett tanulóinknak. A felső tagozatos tanulók évfolyamonként más helyszínen ismerkedhettek a különböző szakmákkal. Az 5. évfolyamosak először a gyöngyössolymosi Robinson Cukrászdában Kis-Benedek Róbert vezetésével kaptak betekintést a cukrászat rejtelmeibe, majd a Solymos Borozóban Gombos Lászlóné Pannika vendégszeretetét élvezhették. A szakács, pincér mesterséggel a Borozó konyhafőnöke és felszolgálója ismertették meg a nebulókat. A 6. évfolyamosakat a gyöngyösi Rendőrkapitányság látta vendégül. A 7. évfolyamosak a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban tehettek ismerkedő látogatást. A 8. évfolyamosak a K&V telephelyén kipróbálhattak egy kamiont, és tájékoztatást kaptak egy fuvarozással és személyszállítással foglalkozó cég működéséről.

Minden helyszínt nagyon érdekesnek találtak a gyerekek. Az a célunk, hogy minél több lehetőséggel ismertessük meg őket a munka világában.

Amíg felsőseink külső helyszíneken gyűjtötték a tapasztalatot, az alsós tanulóink az iskola falai között, „állomásokon” találkozhattak a tűzoltó, természetvédelmi őr , a méhész hivatás szépségeivel. Játékos feladatokkal, kóstolással tették a tanító nénik és a meghívott előadók emlékezetessé számukra ezt a napot.

Szeretnénk minden közreműködőnek köszönetet mondani! Nagyon hasznosnak bizonyult ez a nap!

 

Scroll to Top