Népmese napja

Iskolánkban szeptember 30-án népmese napját tartottunk, melynek célja, hogy a népmesék fennmaradjanak, a mesékben élő bölcsességek továbbhagyományozódhassanak. Ennek a jeles ünnepnapon emlékezünk meg Benedek Elekről is, aki egyszerre volt író, szerkesztő, országgyűlési képviselő, mesegyűjtő, és mesemondó. Gyűjtő- és alkotómunkája példaként szolgál a felelősségteljes nevelés, a szellemi örökségünk ápolása terén.

A kulturális, lelki örökségünk továbbadása, ápolása egészségünk záloga. A magyar mesevilág páratlan az egész világon.

A magyar népmese gazdagsága, sokfélesége egészen egyedülálló. Kifejeződik benne, az igazságba vetett hit, a játékosság, a csoda öröme. A népmese lelkünk tápláléka, szomorúbb napokon vigaszt nyújt, nehézségeknél rejtett segítőket ad.

A legapróbb mesehallgatók, a kamaszok, a szülők, a nagyszülők számára mindennapi táplálék a mese, ugyanakkor pótolhatatlan, és utánozhatatlan élményt adó utazás.

Iskolánkban ezen a napon a népmesék birodalmába kalandozhattak el a gyermekek, lehetőségük nyílt mesehallgatásra, a csoportfeladatot keretein belül pedig mélyebben megismerkedhettek Benedek Elek életével és munkásságával, a népmesék szépségével és sajátosságával.

Scroll to Top