Március 19. Szent József, Szűz Mária jegyese

Emlékezzünk Szent Józsefre, az egyetemes Egyház védőszentjére, a keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk főünnepén, március 19-én.

József kapcsolata Jézussal egyedülálló volt. József nem édesapja Jézusnak, hiszen Jézus emberségét Isten csodával szólította létbe. És Isten az, aki József fiává tette Jézust, amikor Mária méhében fogant, abban a Máriában, akire egyedül Józsefnek volt joga az eljegyzés címén. Az angyal álomban világosította föl arról, hogy Jézus apja lesz, és neki kell majd nevet adnia Mária fiának. József és Jézus kapcsolata egyedül Istentől származott.
Ferenc pápa kihirdette, hogy 2021. március 19-én, Szent József főünnepén elkezdődik „a család az amoris laetitia” [a család a szeretet öröme] éve: egy különleges év a családi szeretetben való növekedésre.
“Imádkozom, hogy minden család érezhesse saját otthonában a názáreti Szent Család élő jelenlétét, és hogy a Szent Család őszinte és nagylelkű szeretettel töltse be kis család közösségeinket örömforrásként a megpróbáltatások és nehézségek közepette.”

Kérjük bátran Szent József közbenjárását!

 

Scroll to Top