Adventi lelki nap

2021.12. 06 – án Szent Miklós püspök emléknapján, lelki napra került sor intézményünkben.

Az alsó tagozatosakat a nap kezdetén nagy meglepetésként felkereste Szent Miklós püspök mai utódja, nagy örömet szerezve ezzel a kicsiknek.

Ezt követően a tanulók lelki beszélgetéssel hangolódtak a szentmisére, ami számukra 9:00-kor kezdődött. Kisebb szünetet követően kézműves foglalkozáson adventi ajándékokat készítettek, majd karácsonyi dalokat hallgattak, és tanultak.

A felső tagozatosok szentmisével kezdték napunkat, majd lelki beszélgetés után ők is munkához láttak és ki-ki korosztályának megfelelően elkészítette az adventhez kapcsolódó kézműves munkáját. Készültek mézeskalácsok, adventi koszorúk, ablakdíszek, festett üvegképek, valamint a nyolcadikos tanulók betlehemet alkottak.

Az elkészült díszek kikerültek az osztályok ablakaiba. Koszorúink egyrészét pedig elajándékoztuk.

Nagy öröm volt számunkra, hogy Balog Gyula plébános, Barta Márton István, Thiago Jackson Pinheiro Costa káplánok és Michele Gervasoni diakónus  is részt vett ezeken a foglalkozásokon.

A felsősök daltanulását gitár kísérettel segítette Michele Gervasoni. Ezt követően Thiago és Michele a tanulóknak mesélt a brazil illetve az olasz adventi időszakról, szokásokról és a családi körben eltöltött karácsonyi estékről.

Scroll to Top