Középiskolai felvételi

A központi írásbeli felvételit 2021. január 23-án tartják az érintett középiskolák, a pótló írásbeli vizsgát pedig január 28-án – illetve a koronavírus járvány miatt időközben bejelentették, hogy még egy pótidőpont is lesz, hogy mindenki biztonságosan le tudjon vizsgázni: február 5-én.
A tervek szerint diákok február 8-ig meg is tudják az eredményüket, bár ebben lehet, hogy a fenti utolsó vizsgaidőpont miatt idén lesz egy kis csúszás.
A középfokú iskolákba 2021. február 19-ig lehet jelentkezni. Nagyon fontos, hogy ez egy újabb jelentkezési kör, nem azonos a korábbi felvételi jelentkezéssel. A középiskolák már egy ideje nyilvánosságra hozták az induló osztályok listáját, és az OM-azonosítók is elérhetőek.
Ha nehéz a választás, akkor segítünk egy kicsit: a HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is.
A szóbeli meghallgatásokat február 23. és március 13. között szervezik meg az érintett középiskolák. A diákok április 30-ig megtudják, hová kerültek be.
Scroll to Top