Két tablet boldog gazdára talált…

Két tablet boldog gazdára talált…

 

Iskolánk két 7.a osztályos tanulója egy-egy tablet boldog tulajdonosa lett. De ne szaladjunk ennyire előre….hosszú út vezetett idáig.

A történet egy nagyon szép, emberi gesztussal indult: Dr. Danyi Gyula (szerénységét mutatja, hogy nem szeretné, ha a titulusát, jelenlegi pozícióját leírnánk) felajánlott 20 tabletet olyan diákoknak, akiknek nehézséget okoz a digitális oktatás rendszeres követése, teljesítése. Erre a felajánlásra Nagy Gabriella (a Gáspár gyerekek anyukája) hívta fel munkaközösség-vezetőnk, Danyiné Csillik Krisztina tanárnő figyelmét. Kriszti kolléganő szólt nekem, tudva, az osztályomban lenne olyan tanuló, akinek egy tablet nagy segítség lenne. Felvettem tehát a kapcsolatot dr. Danyi Gyulával, aki néhány – messenger üzenetben történő – párbeszéd után személyesen hozta el a tabletet nekem. A következő meglepetés házunk kapujában ért: megduplázódott a tabletek száma: kettő informatikai eszköz volt becsomagolva. J

A kollégákkal való egyeztetés után két diákomat lephettem meg: Bárány Bibiánát és Varga Márkot. Elvittem nekik a csomagokat. Az átadás torokszorító volt. Ilyen szoros ölelést, sőt öleléseket még nem kaptam Márkocskától, mióta ismerem… Bibinél már a könnyem is kicsordult. A tabletek mellett ugyanis volt egy kis üzenet is:

„Kedves kis barátom!

Én hiszek benned!

Dr. Danyi Gyula PhD”

A gyerekek nevében hálásan köszönöm a segítséget minden közreműködőnek, de különösen Dr. Danyi Gyulának, hogy mosolyt varázsolhattunk két diákunk arcára.

Kedves Bibi, Márk! Használjátok egészséggel!

Földháziné Szalai Ágota

 

Scroll to Top