Karácsonyra készülünk

            Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

 

Közeleg az Advent, a várakozás időszaka, nemsokára Jézus születésének örülhetünk. Mostantól kezdve hetente gyújthatunk egy-egy gyertyát otthon is az adventi koszorúnkon és az iskolában is a nagy iskolai koszorún.

Teljenek ezek a napok boldog várakozással, hiszen nemsokára megszületik a kis Jézus. Ne csak a karácsonyi ajándékozást várjuk, hogy milyen ajándékokat találunk a karácsonyfa alatt.

Gondoljunk a szeretteinkre, családtagjainkra, barátainkra, osztálytársainkra, hogy mivel tudnánk örömet szerezni nekik. Gondoljunk azokra, akiket talán nem is ismerünk, de segítségre szorulnak. Nézzünk szét környezetünkben, ki az, akinek nehezebben megy a tanulás és segíthetnénk neki, ki az, akit valamiért kirekesztett az osztályközösség és melléállhatnánk, van-e idős egyedül élő ember a környezetünkben, akinek segíthetnének bevásárolni, fát hordani – talán a saját nagyszüleink.

Az iskolában is igyekszünk az Adventről megemlékezni. Hétfőnként, először november 28-án, majd december 5-én, 12-én és 19-én az iskola nagy adventi koszorúja körül minden héten egy-egy gyertyát gyújtunk, egy kicsit elmélyülünk és várakozással tekintünk Jézus születésére.

Biztosan hallottak már a rorate –ról. Ez egy régi szokás: hajnali mise, az adventi időszakban. Ezt a hagyományt szeretnénk feleleveníteni iskolánkban is. Csütörtökönként reggel (azért nem hajnalban) 7 órakor Pali atya misézik nekünk a Solymosi templomban. December 1-én, 8-án és 15-én várunk benneteket, Szüleiteket a templomban egy reggeli misére, és utána a solymosi plébánián egy közös reggelire. Ezt követően megyünk majd iskolába.

Ne ijedjetek meg a kicsit korai időponttól. Várunk minél több tanulónkat. Hozzunk egy kis áldozatot, keljünk korábban készüljünk így lelkileg a karácsonyra, nem bánjátok meg.

December 4-én 11.00 órakor a vasárnapi szentmisén Solymos, a solymosi templom és iskolánk védőszentjére Szent Miklósra emlékezünk. Szeretettel várunk Benneteket ezen a misén. Ez a solymosi búcsú napja.

December 15-én 15.15-15.45 iskolánk énekkara karácsonyi koncertet ad a solymosi templomban.

Minden tanulónkat várjuk!

December 21-én délután leszünk az iskolában, 14.30-tól. 16.00 órától karácsonyi vásár, 17.00 órától karácsonyi ünnepség lesz a tornateremben.

Kedves Szülők! Fogjunk össze. A legnehezebb feladat gyermekeink nevelése. Támogassák programjainkat, akár úgy, ha tehetik, eljönnek, elkísérik gyermekeiket. Egészséges lelkületű felnőttekké csak így válhatnak.

 

ÁLDOTT, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Csárdás László

     igazgató

Scroll to Top