Jótékonysági bál 2017.

Kedves Szülők!

Iskolánk iránti szeretettel, felelősségérzettel és nagy tisztelettel hívom és várom Önöket iskolánk SZMK vezetése által szervezett jótékonysági bálunkra, melynek időpontja 2017. február 18. (szombat)

Nagy álmom, hogy szülők, tanárok minél nagyobb létszámban találkozzanak, beszélgessenek, bálozzanak együtt, érezzék jól magukat.

Ez nem csak anyagi kérdés – természetesen az is, a báli bevételek nélkül iskolánk jól működő programjai veszélybe kerülnének – hiszen gyermekeink érdekében szülő-szülő, tanár-szülő, kapcsolatok erősítése a legfontosabb.

Egy kis báltörténet. Ha jól emlékszem legalább 25 éve folyamatosan szerveznek az iskola és a szülők jótékonysági bálokat. Egy lelkes anyuka gondolta akkoriban úgy, hogy a gyermekek érdekében induljon egy ilyen kezdeményezés. Egy jó darabig a művelődési ház adott otthont a rendezvénynek, de a robbanásszerű népszerűségének köszönhetően kiszorultunk onnan – mikor már 220-230 vendég volt (még a színpadon a zenekar körül is ültek vendégek) átkerült a helyszín az iskola tornatermébe. A színvonal, a létszám, a bálozási kedv töretlenül fejlődött, már általában 300-350-en voltunk, sőt emlékszem 380 fős alkalomra is. Már a tornaterem is kicsit szűknek bizonyult. Népszerű előadók, zenészek jelentették a műsort, sőt a szülők is felléptek kedves műsorszámmal.

Azt hiszem, általában a társadalmi elfogadottsága is nagyobb volt az ilyen jellegű közösségi, közösségformáló rendezvényeknek.

Sajnálatos, hogy változott a helyzet, a közösségi rendezvényekre egyre kevesebben mennek, megyünk. Inkább a befelé fordulás a jellemző.

A folyamat azonban nem állt meg, mindig voltak – csökkenő létszámmal ugyan aktív SZMK-s szülők, akik szerveztek, és szintén egyre kevesebben bálozó kedvű szülők is.

Jelenleg megújult SZMK vezetésével egy igen aktív, nagyobb létszámú szervező csoport igyekszik a hagyományokat folytatni.

Önök nélkül ez nem megy. Jó hír, hogy már most több az érdeklődő, jelentkező a bálra, mint az utóbbi években.

Óriási lenne, ha újra sokan, akár több százan úgy gondolnák, hogy gyermekeink nevelését az ilyen közösségi együttlétek segíthetik.

Kedves Szülők! Jöjjenek el, az iskolai jótékonysági bálba. Találkozzunk, beszélgessünk. Egy rövidebb idő mindenkinek beleférhet. Akár osztály szülői közösségek is szervezhetnek asztalokat.

Találkozzunk február 18-án !!!!!

Csárdás László igazgató

Scroll to Top