Erdei tábor – Sítábor 2020.

Erdei iskola

Lengyelország, Bialka Tatrzanska – 2020. január 10 – 13.

Hagyományainknak és pedagógiai programunknak megfelelően iskolánk 6. osztályos tanulói 4 napot töltöttek Bialkán, ebben a szép, modern sícentrumban. A két 6. osztályt Szobóczkyné Kati tanár néni, Kecskés Barbara tanár néni és Csárdás László tanár bácsi kísérték, eljött velünk Holló Gábor atya is. Az ő segítségével végiggondoltuk, hogy miben kérjük a Jóisten támogatását, és minden este megköszöntük, hogy ilyen szép helyen, jó időben síelhetünk.

Kísérőink segítségével 3 csoportban síeltünk. Volt egy kezdő csoportunk, egy haladó és egy olyan, akik rendszeresen síelnek. Mindhárom képességeinek megfelelően egész nap síelt, sokat fejlődött, és végigsíelte az egész pályarendszert.

Volt alkalmunk hóesésben, ködben, napsütésben síelni, síeltünk friss hóval borított buckás sípályán, fagyos kemény havon.

Napirendünk: 8.00-kor reggeliztünk, előtte reggeli torna volt. Síbusszal mentünk el az általunk kiválasztott kirándulási pontra és kb. 9.30-tól délig síeltünk. Ezután visszabuszoztunk a szálláshelyre, megebédeltünk. 14.00 óra körül kezdtük a délutáni síelést és kb. 17 óra körül értünk haza. Rövid pihenő után 17.30-tól vacsoráztunk, ezt követték az esti programok.

Minden este beszéltünk az eltelt napról, a tábori füzetekbe bekerült a napról szóló fogalmazások. Egyik este megnéztük a gyerekek által készített PPT-ket, amelyekből később kérdésekre kellett válaszolni – csokiért. Egy este meglátogattuk a településen lévő fantasztikus wellness centrumot. Itt 2 és fél órán keresztül „lazíthattunk”, termálfürdő, csúszdák, hullám medence, szabadtéri medencék, stb.

A tábort az utolsó napon síversennyel zártuk. Örömmel megállapíthattuk, hogy nagyon jól síelnek tanulóink.

A program megvalósulásához az iskola fenntartója tanulónként 18.000 Ft-tal járult hozzá, a Szülői Munkaközösség az utazáshoz szükséges autóbusz bérlését fizette ki, az iskola alapítványa, a Tihanyi József alapítvány tanulónként közel 5000 Ft-tal segített. Az iskola a sífelszerelést (lécek, bakancsok, sisakok), illetve a síoktatást biztosította.

A táborozásról mindenki oklevelet kapott.

A beszélgetésekből kiderült, hogy nagyon jól érezte magát mindenki.

 

 

Scroll to Top