Egészségnevelési hét

EGÉSZSÉGNEVELÉSI HÉT

  1. november 29-től december 3-ig különös figyelmet szánt iskolánk alsó tagozata a testi-lelki egészség megőrzésére és védelmére. Ekkor került sor a már hagyományossá vált (de idén még mindig a pandémiás helyzetet figyelembe véve) egész hetet felölelő programjaink megrendezésére. E napok délelőttjei és délutánjai hasznos, tartalmas programokkal teltek. Célunk az volt, hogy az érdekes, játékos, elgondolkodtató feladatokkal ösztönözzük a gyerekeket, hogy a tevékenykedés, az alkotás, valamint az aközben hallott, látott ismeretek beépüljenek és megmaradjanak. A jövőben ezeket alkalmazni tudják a mindennapi életben, s az itt megtapasztaltak hozzájáruljanak a tanítványok egészségtudatos életéhez.

Ízelítő a programokból:
– elsősegélynyújtó tanfolyam, – reggeli torna, – kóstoló, – kézműves foglalkozások, – osztályplakát készítés, – rendhagyó tanítási órák, – mézes nap, – zöldség-gyümölcsszobor kiállítás, – kvízjáték, – mesefilmek megtekintése…

A testi – lelki egészségvédelem érdekében olyan témák kerültek előtérbe, mint: napirend / testedzés / mozgás / személyes higiénia / környezetvédelem / stresszhelyzetek / egészség – betegség / egészséges táplálkozás.

Ezúton szeretném megköszönni a kollégáknak, a szülőknek és a meghívott előadóknak, hogy tevékenységükkel, segítségükkel hozzájárultak az egészségnevelési hét sikeres szervezéséhez és lebonyolításához.

Az ilyen és ehhez hasonló programokkal, közös foglalkozásokkal megalapozhatjuk az egészségtudatos életmódhoz szükséges magatartást.

Magos Judit

alsós DÖK vezető

 

Scroll to Top