Bee-bot robotméhecskék

A Meet&Code pályázat jóvoltából iskolánk 400€-t nyert. Ezzel az összeggel és a Szülői Munkaközösség anyagi támogatásával lehetőségünk nyílt újabb Bee-bot robotméhecske készlet megvásárlására.
A mai világban a robotika jelentősége napról napra növekszik. Ezért is éreztük szükségét annak, hogy meglévő készletünket tovább bővítsük, s ezáltal egyre több diákkal megismertessük a padlórobotokat, melyek olyan programozható eszközök, amik aktív, cselekvő módon, de mégis játékos keretek között komplexen fejlesztik a gyerekek kompetenciáit (például: logikus-, algoritmikus- és problémamegoldó gondolkodás, kreativitás, együttműködő készség stb.), valamint lehetőséget teremtenek a differenciálásra és tehetséggondozásra.

Néhány vélemény a 3.b osztály tanulóitól:
Imádom őket. Észre se vesszük, hogy tanulunk.”
1.osztálytól kezdve használjuk. Alig várjuk, hogy Betti néni elővarázsolja őket a szekrényből.”
Nagyon jó, hogy minden órán játszva lehet velük gyakorolni.”
Mindenkit jókedvre derítenek. Sokkal szívesebben tanulunk a méhecskékkel és olyan jó, hogy hosszú kódsorokat tudunk létrehozni.”
A méhecskékkel repül az idő az órán. Élvezzük a tanulást.”
Nagyon jó, hogy csoportban lehet velük tanulni, sok különböző feladatot megoldani és akár versenyezni is egy másik csapattal.”
A legjobb velük tanulni. Mindig várjuk, hogy elővegyük a Zümiéket. Betti néni mindig más-más feladatokat ad az órákon, sőt sokszor minden csoportnak is, ezért van olyan, hogy egy órán 4 különböző feladatot is megoldunk.”
Ha a méhecskékkel „játszunk”, akkor nemcsak egyéni-, de csapatfeladatunk is van. Mindenki figyel a másikra és egymást is taníthatjuk általuk.”

3.b osztály és Besenyei Bettina

Scroll to Top