ÁSZ-tábor Bagolyirtáson 2016. szeptember 12-15.

  1. Nap➡ Hétfő: 8:30-kor indult a buszunk 3 tanárnővel és 25 gyerekkel Bagolyirtásra. És, hogy miért? Minden alsós, aki ÁSZ-ként hagyta el előző tanévét, ajándékba kapott egy három napos tábort. Na, de térjünk a lényegre! Miután megérkeztünk, kipakoltunk, stb. Lesétáltunk Mátraszentimrére, ott vásárolgattunk és a délután többi részében pedig rózsafüzért készítettünk. Jónak indult a tábor!

stella1

 

  1. Nap➡ Kedd: A 2. nap egy 2km-es úton elgyalogoltunk Fallós kútra, azon belül a Mária kápolnához Pali atyával, ahol tartott is nekünk 1 Szentmisét majd a sekrestyés néni elmondta a kápolna történetét. Miután visszaértünk, egy rajzversenyt rendeztek nekünk tanáraink, ahol mi is szavazhattunk, hogy melyik mű nyerjen. A sorsolás másnap lesz.

fallos2

 

  1. Nap➡ Szerda: Ez a nap ígérkezett a legizgalmasabbnak. Ismét lesétáltunk Mátraszentimrére, onnan viszont busszal jutottunk el Galyatetőre. Ott felkapaszkodtunk 34-5 méter magas kilátóba. A táj gyönyörű volt, a fák már vették fel arany ruháikat, és rengeteg települést sütött meg a nap. A táborba kissé fáradtan érkeztünk meg, de várt még ránk az éjszakai túra. Egy tábortűzzel kezdtünk, ahol kisorsolták a rajzverseny nyerteseit, énekeltünk és felosztottak 3 csapatba, hogy ne egyszerre induljunk a túrára, ami igazából csak egy betű lett, de izgalmas, mert pont akkor volt szarvasbőgés, és azt hallgattuk. Körül-belül 20 percet tölthettünk el az erdőben. A nap utolsó tevékenységeként pedig a szerzett betűkből szavakat raktunk ki. Holnap indulunk haza.
  2. Nap➡Csütörtök: Hazautazás! Dél-körül értünk haza, és nagy bőröndökkel vártuk szüleinket.

ÁSZ tábor - coportkép

 

 

Az „ÁSZOK” tábora

A 2015-2016. év végén az osztály ÁSZAI különleges meglepetésben részesültek. Néhány napos táborozást ígért az igazgató bácsi szeptemberben.

A hír igaz volt. Szeptember 12-15-ig Bagolyirtásra indultunk 25 tanuló, 3 tanító nénivel. Majdnem egy órás utazás után megérkeztünk a Stella nevű katolikus pihenőházba. Ez az épület egy gyönyörű, csendes, zárt környezetben helyezkedik el. Nagy izgalommal foglaltuk el a szobáinkat, amelyek két-, három- négy ágyasak voltak. Kipakolás után kezdődtek a programok. Az első napon séta során ,megismerkedtünk a környékkel. Ebéd és csendes pihenő után Mátraszentimrére sétáltunk. A 2 km-es túra közben ágakat, botokat gyűjtöttünk a délutáni foglalkozáshoz, ahol rózsafüzért készítettünk szívószálból, pattogatott kukoricából. A kereszt botból készült. Az esti játék során hintáztunk, fociztunk, gólyalábaztunk.

A második nap reggeli torna, szobaszemle és reggelizés után Fallóskútra kirándultunk. Útközben virágokat gyűjtöttünk, „Máriának”.  Pali atya is elkísért bennünket, aki a templomban rövid, megható misét tartott nekünk.

A délutáni pihenő után csoportokban dolgoztunk puzzle-ból Mária képet raktunk ki, rajzokat készítettünk élményeinkről. Nagy izgalommal vártuk a számháborúzást.

A harmadik napon, a szokásos reggeli programok után ismét átsétáltunk Mátraszentimrére. Ott vásároltunk, a játszótéren játszottunk, majd busszal Galyatetőre utaztunk. A felújított kilátó lábainál ebédeltünk és meghallgattuk két 3. b osztályos fiú előadását. Az egyik a Mátra növény- és állatvilágáról, a másik Galyatető nevezetességeiről szólt. Aztán megmásztuk a kilátót. Volt, aki könnyedén, mások segítséggel jutottak fel a tetejére. Gyönyörű látvány tárult elénk. A galyatetői templom előtt Kodály Zoltán szobrát is megcsodálhattuk. Vásárlás, sétálás után visszautaztunk szálláshelyünkre. Este tábortűznél énekeltünk és izgatottan vártuk az éjszakai túrát. Csoportokban, tanító nénik kíséretével betűket kerestünk a sötét út mentén, persze elemlámpával. Kicsit megijedtünk a szarvasbőgésektől. Visszaérve a talált betűkből szavakat alkottunk a szobánkban.

Negyedik nap összepakolás, értékelés után lufit fújtunk, kötelet húztunk, célba dobáltunk.

Kicsit szomorúan indultunk haza.

                                                                                  Banka Boglárka
Benyovszky Luca
Mátra Réka
4.b osztályos tanulók

Scroll to Top