A Föld napja

„Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben hogy a pénz nem ehető!”
Az idei tanévben április 22-26. között a fenntarthatóság jegyében teremtésvédelmi témahetet szerveztünk tanulóinknak.
Célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét a teremtett világ védelmére, és annak megóvására, hiszen a globális felmelegedés, klímaváltozás, vízhiány, csökkenő energiakészlet fenyegeti Földünket, ha nem változtatunk magatartásunkon.
A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy már iskolában megismerjék a téma jelentőségét.
A hét kiemelt témái között szerepelt az egészségvédelem, hulladékgazdálkodás, Földünk védelme.
Színes programok keretein belül igyekeztük tanulóink látásmódját formálni, és tenni azért, hogy egy napon környezettudatos felnőttekké váljanak.
A héten szelektíven gyűjtöttük a szemetet, virágot és fát ültettünk, plakátot készítettünk a gyermekekkel, valamint szemetet gyűjtöttünk az iskola területén.
Továbbá alsósok roller akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket. A művészetet kedvelőkről sem feledkeztünk meg, ők aszfaltrajzokat készíthettek, melynek témája a Földünk védelme volt.
Felsőben Dudás Béla erdészetvezető tartott előadást környezetünk védelméről. Az ügyes kezű tanulóink pedig hulladékból hasznos tárgyakat készíthettek technikaórán.
Nagyon tartalmas, klassz hetet zártunk. Jó volt látni a sok mosolygós, vidám, lelkes arcot. Bízunk benne, hogy a gyermekek megértették, hogy miért fontos a környezetünk védelme, és azt is, hogy bármilyen kicsik, ők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ez a bolygó szebb, élhetőbb, és boldogabb hely legyen.

Scroll to Top