Föld napja

Föld Napja

Április 22.

„A Föld fohásza Vándor, ki rajtam élsz, s vándorolsz, Jól gondold meg mit teszel, Mert porból vagy, s porrá leszel, S, ha sorsod rossz útra terel Neked folyton-folyvást menekülnöd kell; Én erdőm fáival rejtelek Hegyim barlangjaiban éltetlek Forrásim bő vizével oltom szomjadat, Szellőimmel pirosítom arcodat, S Napom fénye csinosítja alakodat. Cserébe védj a gonosztól, Ki megfoszt fáimtól, Ellopja óriás hegyeim, Kiapasztja bő forrásim! Szellőm nem pirosít, Napom nem csinosít. Vándor, ki rajtam élsz, s vándorolsz, Gondolkozz, mielőtt cselekszel! Mert porból vagy, s porrá leszel, S, ha sorsod rossz útra terel, S akkor már nem lesz ki többé felemel!”

 

 

A Föld napja alkalmából igyekszünk felhívni a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására.

 Iskolánkban nagyon fontos a teremtett világ védelme. A vírushelyzethez alkalmazkodva szerveztünk a gyerekeknek foglalkozásokat.

Alsó tagozaton játékos feladatokkal, kisfilmekkel, beszélgetéssel hívtuk fel a gyermekek figyelmét a környezetünk megóvására.

Fontos témakörök, amiket érintettünk:

hulladékgazdálkodás

környezetvédelem

újrahasznosítás

Hogyan óvhatjuk meg környezetünket?

Az osztályok plakátot készítettek, melyek a figyelmet a környezettudatosságra irányították, illetve az újrahasznosítás jegyében, délután vécépapír gurigából állatokat formáztak.

Felső tagozaton osztályfőnöki- és természetismeret órán emlékeztek meg erről az eseményről beszélgetéssel, és kisfilm megtekintésével.

Bízunk benne, hogy ez az alkalom is erősíti a gyermekekben Földünk védelmének fontosságát, és felnőve tudatos, felelősségteljes emberekké válnak.

Scroll to Top