Pedagógus lelki nap

Pedagógus lelki nap

Az idei tanévben 2018. október 24-én vettünk  részt a pedagógus lelki napon.

Reggel nem szegte kedvünket a zord időjárás, vidáman indultunk útnak az esős, szeles időben.

A Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikához érve azonnal megérezhettük Magyarország második leglátogatottabb Mária-kegyhelyének erejét, erős kisugárzását. Az idegenvezető személyisége és mondanivalója egyaránt magával ragadó volt. Minden szavával tanúbizonyságot tett a Jóisten mindannyiunkat körülölelő szeretetéről. Elegendő időt töltöttünk el a méltán népszerű zarándokhelyen ahhoz, hogy újból vágyakozzunk visszatérni oda!

Utunkat folytatva Gödöllőre érkeztünk a Szentháromság Templomba, mely látszólag mindenben olyannyira különbözött a Máriabesnyői Bazilikától.

Hugyecz János plébános atya melegszívű köszöntő szavai után a jelen lévők szentmisén vettek részt, melyet Holló Gábor atya mutatott be. Ezután megcsodáltuk a 2008-ban felszentelt, modern templom belsejét, s ugyanaz az érzés fogott el bennünket, mint Máriabesnyőn: Isten házában vagyunk, s ennél jobb helyre nem is vezethetett volna bennünket az Úr!

A gondos szervező munkának köszönhetően mindannyian lelkileg feltöltődve értünk haza a felejthetetlen búcsújáró helyről, Máriabesnyőről és Gödöllőről.

Köszönettel vettük ezt a napot, s adventhez közeledvén jól esik hálát adni az Úrnak azokért az érzésekért, melyekkel ezen a napon ajándékozott meg mindannyiunkat.

 

 

Scroll to Top