Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.

  1. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílt meg az informatikai lehetőség az Önök részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül:https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Fontos tudnivaló: A beiratokzás tipusánál a “Nem körzetes iskolába való jelentkezést” jelölje be!

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben,) számunkra a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

 

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében

 

 

  1. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, személyesen is megtörténhet április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

A személyes megjelenéssel történő beiratkozáshoz kérnénk, időpontot egyeztessenek a 37/370-008 –as telefonszámon, vagy a solymosisuli@gmail.com e-mail  címen

 

A személyes beiratkozás időpontja:  2021. 04. 15. 8:00 – 18:00

2021.04. 16. 8:00 – 18:00

A beiratkozáshoz szükséges dokumentum:

  • anyakönyvi kivonat vagy személyi igazolvány
  • lakcímkártya,
  • gyermek TAJ kártyája,
  • óvodai szakvélemény
  • egyéb szakvélemény (SNI, BTM)
  • gyermekvédelmi támogatás,
  • nagycsaládos kedvezmény
  • tartós betegség igazolása,

 

2021. április 23-ig tájékoztató levelet küldünk gyermeke felvételéről

Beíratkozáshoz szükséges letölthető dokumentumok: Itt töltheti le